joi, 13 februarie 2014

De ce tinem cont in momentul achizitionarii unui autoturism?

De ce tinem cont in momentul achizitionarii unui autoturism?
03.02.2014

Orice achizitie reprezinta un interes din partea majoritatii, mai ales cand vine vorba de achizitia unui autoturism, chiar si second hand. Conteaza ce masina alegem, dar mai ales cum o alegem. Este important  sa faci o verificare a masinii inainte de a o cumpara.
O masina buna la a doua mana, trebuie cumparata din locuri sigure, deoarece este bine de stiut ca o masina bine intretinuta nu este foarte ieftina, nu arata ca si cea noua, dar nu prezinta urme vizibile de uzura.

O prima verificare ar fi cea a actelor:
-          Studierea cartii service a masinii, in primul rand. Ar fi ideal ca toate reviziile sa fi fost facute la reprezentanta sau la service-uri autorizate, si automat sa fie specificate toate operatiunile facute in timpul reviziilor.
-          Incercati sa identificati propietarul initial, trebuie sa iasa in evidenta sis a contina toate datele reale, in special seria sasiului

Verificarea exteriorului masinii cu atentie:
-          Culoarea masinii necesita o atentie sporita din partea ta. In cazul in care exista diferente de culoare intre diferite elemente este posibil ca acea masina sa fi suferit vreun accident.
-          Distanta dintre elementele masinii trebuie sa fie uniforma; verifica cu grija imbinarile elementelor de caroserie, important este simti decat sa vezi.
-          Ar trebui ca rugina sa nu existe sau zone diferit vopsite.
-          Important este sa observati si starea anvelopelor. O diferenta de uzura intre partea stanga si cea dreapta a anvelopei, ar trebui sa te gandesti ca ar putea exista problem de geometrie a rotilor. Anvelopele ar trebui sa fie toate de aceeasi marca si tip.
-          Geamurile intra si ele in verificarea exteriorului masinii. Verifica geaamurile sa nu aiba crapaturi, in cazul in care acestea sunt originale atunci ar trebui sa existe o sigla a producatorului sic el putin o serie identica peste tot
-          In cazul in care gasesti urme de ulei pe motor, ar fi bine sa afli motivul aparitiei acestora, dar nici in cazul in care motorul este exagerat de curat, nu este indicat.
-          Plasticul de pe faruri poate oferi un indiciu legat de vechimea autovehiculului. Plasticul trebuie sa fie clar, neingalbenit.

Poza 1
Pentru interiorul masinii poti verifica
-          Functionarea tuturor butoanelor si in principal aprinderea tuturor “becurilor” din bord
-          Testeaza inclusive radio-cd-ul, cu ajutorul unui cd audio sau mp3
-          In panoul de siguranta nu ar trebui sa fie nicio siguranta arsa
-          Scaunele, este important sa testezi pozitia scaunelor si centurilor de siguranta
-          Aerul conditionat, este indicat s ail verifici
-          Acorda o deosebita atentie asupra urmelor de uzura la pedale, volan si schimbator
Verificarea tehnica se face, in mare, prin urmatoarele:
-          Testarea amortizoarelor
-          Verificarea functionarii franelor
-          In cazul in care proprietarul iti ofera ocazia, profita, si testeaza consumul, acestea ar trebui sa fie in limitele cunoscute pentru acel tip de masina
-          Chiar si fumul pe care il scoate masina, ar fi indicat sa se urmareasca
-          Directia masinii
-          Ambreajul
-          Cutia de viteze

In momentul in care ai gasit o masina care sa iti placa datorita denumirii de renume pe care o poarta, ar fi indicat sa nu te lasi dus de val si sa o cumperi doar pentru marca, important este sa te si tina km nenumarati. Cu siguranta daca alegeti un service de incredere, specialistii stiu ce anume sa urmareasca si va puteti lasa masina pentru o verificare amanuntita.

Claudia Enache

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu