joi, 13 februarie 2014

Interviul lunii Ianuarie - revista AutoElite.ro

Marco Tempestini. Prezent și viitor

Poza 3

Întotdeauna mi-a făcut plăcere să vă introduc în lumea motorsportului, și mai ales să vă fac cunoștință cu protagonistii acestui sport. Știu ca vă este cunoscut acest devotat leader  deoarece s-a scris foarte mult despre el și în mod special despre efortul și pasiunea depuse în tot ceea ce face atât din punct de vedere profesional cât și personal.

Ne face plăcere să ne implicăm în proiectele academiei de raliuri, Napoca Rally Academy, echipă din care face parte și cunoscutul Marco Tempestini și să le acordăm prioritate de fiecare dată când au ceva de transmis catre voi, cititorii nostri.

Așa că vă las să “savurați” rândurile de mai jos.

AutoElite.ro:  Felicitari NRA pt rezultatele deosebite din 2013! Ati realizat multe puncte, ati castigat premii importante, care sunt momentele memorabile din 2013?

Marco Tempestini: Sigur ca cel mai important moment a fost in Croatia, cand a devenit matematica castigarea titlului ERC Production Cup for Teams  dar si prima proba speciala castigata de Simone sau progresele evidente in competitivitatea lui Florin sau pur si simplu niste momente de bucurie adevarata care s-au trait in echipa acest an, toate au fost momentele memorabile.
Si pentru ca in orice sport, bucuria si victoria nu pot sa existe fara dezamagiri si esecuri… si acestea au fost memorabile ! Dar in total 2013 a fost un an bun pt NRA !

AutoElite.ro: Ati reusit sa aduceti in tara trofeul ERC, felicitari! Ce semnifica acest mare premiu pentru NRA dar si pentru motorsportul romanesc?

Marco Tempestini: Cel mai important este ca  pentru prima data pe harta motorsportului mondial a aparut si Romania, poate impreuna cu momentul in care Raliul Sibiului a fost confirmat ca raliu de ERC. Si acest lucru s-a realizat prin faptul ca a aparut nu doar un singur pilot sau organizator, a aparut o echipa: NRA. Asta inseama ca daca exista “ceva“  ca NRA atunci miscarea de motorsport din Romania este dezvoltata si are un nivel ridicat si clar asta crede toata lumea in Europa. Cred ca este un pas important pentru viitorul motorsportului din Romania si pentru viitorii sportivi din tara noastra chiar daca sunt din NRA sau nu.

AutoElite.ro - Cu siguranta obtinerea acestui trofeu european a presupus multa munca si ore de concentrare maxima, dar te rog sa ne impartasesti cum ati reusit aceasta performanta.



Marco Tempestini: Intr-adevar a fost costanta si perseveranta, teoretic  faptul ca Renault Sport, adversarul nostru, nu poate sa concureze pe macadam ne-a avantajat din start dar totusi pentru clasamentul ERC doar 8 rezultate au valoare si Renault avea 8 raliuri de asfalt la dispozitie ceea ce a facut importanta fiecare participare si fiecare punct castigat in acest duel. De aceea de multe ori pilotii nostri nu au putut sa mearga in ritmul dorit de ei, dar au trebuit sa fie atenti si sa evite abandonurile. La sfarsit am castigat… si cred ca in Franta nimeni nu a crezut sa fie posibil acest lucru !!! Cred ca si datorita NRA, in 2014 nu se va mai acorda titlu la echipe doar la constructori si la Production Cup. “Uzinele” nu vor lasa ca acest lucru sa fie posibil  inca o data,  ca o “Cenusareasa” sa castige in fata lor!

AutoElite.ro: Juniorii NRA sunt reprezentanti de seama ai echipei si ai motorsportului romanesc, datorita rezultatelor obtinute, felicitari lor dar si voua,seniorilor si conducerii NRA pt suportul vostru. 
Marco Tempestini: Asa este si normal, doar daca “seniorii” au experienta si talent pot sa construiasca “juniori” de succes! Noi suntem multumiti de munca noastra cu “copiii” nostri si mai mult de cat atat sunt mandri de abordarea lor. Trebuie sa zic ca dupa mai multe dezamagiri sa pare ca am luat-o pe drumul cel corect !  

AutoElite.ro Stim ca ai planuri mari pentru ei sa intre in campionatele europene, atat in ERC cat si in WRC. Care sunt aceste planuri in ceea ce-i priveste pentru 2014?

Marco Tempestini: Florin va a fi angrenat intr-un proiect de 2 ani in Junior ERC, un campionat nou pentru “under 25” in Campionatul European, cu masini R2 in care cine castiga poate sa devina pilot de uzina cu un R5 in 5 etape de ERC in anul urmator. Vrem ca Florin in 2014 sa se obisnuiasca cu masina si cu ERC dar si cu faptul ca trebuie sa merga tare doar cu 2 treceri de recunoasteri si speram ca in 2015 sa poata emite niste pretentii la castigarea acestui campionat.
Acelasi plan, dar in WRC, va  fi pentru Simone cu o masina WRC3 cu DS3 R3, cu acelasi obiectivele, primul an pentru experienta si in al doilea sa incerce rezultatul.

Poza 1
AutoElite.ro: Ce planuri aveti pentru 2014 pentru voi, seniorii NRA?

Marco Tempestini: Noi vom fi langa ei, in primul rand, dupa care vom incerca din nou sa castigam titlu la echipe si la individual in CNR. Cred ca ajunge…! J

AutoElite.ro:  Veti participa cu toate cele 6 echipaje in competitiile nationale in 2014?

Marco Tempestini: In acest moment, din pacate, nu putem sa confirmam toate cele 6 echipaje, dar inca este timp pana la prima etapa si avem multe discutii deschise cu noi potentiali parteneri. Depinde si de regulamentul  pentru echipe in sezonul 2014.
Poza 2
Dar in general speram sa fim toti la start.

AutoElite.roAvand in vedere ca primul raliu din 2014 incepe in 3 ianuarie in Austria - Jannerrally, se pare ca veti avea o vacanta cam scurta:( Cine va participa din partea NRA si cum decurg pregatirile?

Marco Tempestini: Da, asa este. In realitate Simone nu are “vacanta”… sau mai bine zis este tot in vacanta… ca asa este cand conduci o masina de curse ! Va fi la Janner dar are si teste cu DS3 in decembrie, asa nu isi va pierde mana…

AutoElite.roPrimul raliu din campionatul national este cel de la Sibiu, care echipaje vor reprezenta NRA?
Marco Tempestini: In acest moment cred ca sigur va  fi Simone, Florinel, eu, Bogdan si cred Danny, dar cum am zis lucram la asta.

AutoElite.ro: Avand in vedere ca organizatorii au modificat data, cum apreciezi ca va decurge acest raliu fiind pe zapada? Ce pronostic ai pentru acest raliu?!

Marco Tempestini: Daca va fi zapada cred ca va fi foarte frumos dar asta nu depinde de organizatori, trebuie sa fie pile undeva “mai sus”…! In rest cred ca data foarte avansata va afecta numarul de participanti, dar asa este atunci cand vrei un raliu de zapada.

AutoElite.ro: La final de an si la un pas de sarbatoarea de Craciun, ce ganduri ai pentru fani si ce doresti sa la transmiti?

Marco Tempestini: Sper ca pentru toata lumea 2014 sa fie un an mai bun si mai usorJ, vreau sa se stie ca NRA va fi tot timpul alaturi de fanii motorsportului si in urmatorul an si urez tuturor Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

                                                                                                   Livia Chinces
www.autoelite.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu