luni, 17 martie 2014

Actele necesare pentru inmatricularea auto in 2014

Acte necesare pentru inmatricularea auto in 2014.
 Poza 1
Chiar daca lista acestor acte o puteti gasi si la sediul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), enumerate in ordinea in care trebuie puse la dosar, ne-am gadit sa va facem noi o lista cu ce aveti nevoie si care ar fi costurile.
 Inmatricularea unui autoturism costa in jur de 250 de lei, daca este cumparat din Romania si 400 de lei daca este adus din strainatate, bineinteles fara a lua in calcul asigurarea RCA, care are un pret diferit in functie de vasta soferului si motorizare.
Poza 3


Dosarul trebuie sa contina:

-          Cerere de inmatriculare tipizat
-          Fisa de inmatriculare auto vizata de Directia Impozite si Taxe Locale, semnata de fostul si noul proprietar
-          Cartea de identitate a vehicului cu folia de securizare aplicata (original si copie)
-          Documentul care atesta dreptul de proprietate (act de vanzare – cumparare sau facture, in orginal si copie)
-          Actul de identitate al solicitantului (original si copie)
-          ITP valabil
-          Copie asigurare obligatorie de raspundere civila auto cu numele noului proprietar
-          Chitanta de plata a contravalorii taxei de inmatriculare
-          Certificatul de inmatriculare al fostului proprietar
-          Placutele cu numarul de inmatricularecvechi si taxa pentru noile placute de inmatriculare, dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare
-          Certificatul de autenticitate emis de RAR – original
-          Dovada de plata timbre de mediu sau adeverinta din care reiese nerestituirea taxei (original si copie)


Etapele de inmatriculare auto:

-          Directia impozite si taxe locale, acolo unde are domiciliul vanzatorul, de obicei aici se gasesc tipizate: cererea de inmatriculare, contract de vanzare – cumparare daca ambele personae sunt personae fizice, fisa de inmatriculare. Dupa obtinerea contractului de vanzare – cumparare si a fisei de inmatriculare, vanzatorul are obligatia sa semneze pe spatele talonului, unde scrie: instrainat de… la data de…
-          Urmatorul pas este tot la Directia impozite si taxe locale, pentru a trece masina in evidenta si a primi o stampila pe fisa de inmatriculare. Aici se poate achita si taxa de inmatriculare (60 lei)
-          CEC – institutia unde trebuie platita taxa de 37 de lei pentru eliberarea certificatului de inmatriculare
-          Pe site-ul RAR va puteti programa online sau telefonic pentru obtinerea certificatului de autenticitate. Eliberarea acestui certificat, valabil 60 de zile, costa in jur de 120 lei.
-          In cazul in care ITP-ul este expirat sau autoturismul a fost adus din strainatate, va trebui sa treceti si pe la un service autorizat RAR (aceasta vizita mai prespune un cost de aproximativ 100 lei, depinde de service).
-          Pentru masinile aduse din strainatate, este obligatorie traducerea legalizata a cartii de identitatea facturii sau contractului de vanzare – cumparare (pentru un cost de aprox. 20 – 25 lei de pagina.
-          Taxa pentru placutele de inmatriculare se plateste la DRPCIV (40 lei), pentru numere preferentiale, pretul este de 85 de lei.
-          Organul fiscal elibereaza dovada achitarii timbrului de mediu, sau dovada ca proprietarul nu a recuperate taxa de poluare pentru autovehicule.
 Poza 2
                                                                                                                                                          Claudia Enache

http://www.autoelite.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu