miercuri, 16 aprilie 2014

Amenzi in Europa

Amenzi in Europa
Acum ca iarna a trecut iar zilele insorite de primavara ne ademenesc la relaxare, probabil va veti lua cateva bine-meritate zile de concediu si veti vizita putin tarile Europei, curiosi poate  sa vedeti  starea drumurilor la iesirea din iarnaJ Presupun ca veti gasi  drumuri mai bune decat la noi, asa ca veti fi tentati sa apasati acceleratia , iar viteza putin prea mare, poate aduce  amenzi putin mai piperate. Iata cum stau lucrurile  la capitolul amenzi in urmatoarele tari :
Franta - La o concentratie peste 0.5g/mie se suspenda permisul de conducere, iar  pentru depasirea cu peste 40km/h a vitezei legale se suspenda permisul de conducere.
Pentru utilizarea detectoarelor de radar ? Amenda este de pana la 1500 euro si chiar confiscarea masinii. Ai parcat in loc nepermis ? Amenda de 375 euro si confiscarea masinii. Recomandare = poarta centura tot timpul !
Poza 1
Germania - Centura de siguranta obligatorie!!! Daca ai ghinionul si strangi 18 puncte de penalizare pe teritoriul Germaniei, permisul iti va fi suspendat temporar sau definitiv, in functie de gravitatea faptelor comise. Folosirea detectoarelor este sanctionata cu amenda de 75 euro si 4 puncte penalizare plus confiscarea detectorului. Sofatul in stare de ebrietate se sanctioneaza cu amenda de 125 euro si interdictia de a conduce in Germania.  Deasemenea, nu insultati/agresati alti soferi, riscati amenzi usturatoare si puncte de penalizare (aviz celor care folosesc flash-ul pentru a depasi soferi mai lenti).
Poza 4
Grecia - Tara in care trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca : folosirea detectorului de radar se amendeaza fara drept de apel cu 2000 euroretinerea permisului de conducere, a masinii si a numerelor de inmatriculare pentru 60 zile, asa ca nu va jucati cu focul. Parcatul ilegal va aduce o amenda de pana la 150 euro, confiscarea numerelor de inmatriculare pentru 20 zile, precum si taxa de parcare pentru aceasta perioada. Depasirea vitezei legale cu 20km/h se amendeaza cu 100 euro, iar daca se depaseste cu 30km/h, amenda este de de 350 euro, precum si retinerea permisului de conducere pentru 60 zile. Deasemenea deaplica amenzi mari, retinerea permisului, a numerelor de inmatriculare sau a autovehicolului pentru :  vorbitul la telefon in trafic, rularea pe benzi de circulatie destinate transportului in comun, incalcarea liniei duble, ignorarea culorii rosie a semaforului, opritul in loc nepermis, sau datul cu spatele pe autostrada. Si credeati ca la noi sunt aspre amenzile ?...
Italia - Pentru o alcoolemie de peste 0.5g/mie veti ajunge in arestul politiei iar vasina va fi confiscata. Faza farurilor de intalnire este obligatorie. Depasirea limitei de viteza se amendeaza cu pana la 1000 euro precum si suspendarea permisului de conducere. Folosirea detectoarelor de radar va aduce o amenda de pana la 3000 euro, precum si confiscarea aparatului.
Poza 3
Olanda - Amenda pentru folosirea telefonului mobil incepe de la 138 euro. Folosirea detectorului de radar este interzisa si se pedepseste cu amenda incepand de la 250 euro, precum si confiscarea aparatului. Centura de siguranta si luminile farurilor sunt obligatorii.
Spania - Folosirea centurii de siguranta este obligatorie pentru pasagerii locurilor din fata in localitate, si pentru toti pasagerii in afara localitatii. Depasirea limitei de viteza cu pana la 40km/h se amendeaza cu 1500 euro, iar peste 40km/h constituie infractiune si aduce penalizari grave.
Turcia - Folosirea aparatelor anti radar sau a detectoarelor de radar sunt interzise, si se pedepseste cu amenda de 1500 euro cu achitare pe loc, sau 2000 euro cu achitare la ierirea din tara.
Ungaria - Centura de suguranta si faza scurta pe timp de zi si de noapte sunt obligatorii. Detectoarele de radar sunt permise, in schimb aparatele antiradar sunt interzise, iar folosirea lor constituie contraventie si se pedepseste cu amenda si confiscarea aparatului.
Poza 2
Asadar, aveti mare grija la condus, si respectati INTOTDEAUNA legislatia tarii in care sunteti, fie aceasta si Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu