miercuri, 16 aprilie 2014

Cele mai ecologice masini

Cele mai ecologice masini

Cele mai apreciate masini, cel putin din punct de vedere al "prieteniei" cu mediul, raman in continuare autoturismele electrice si hibride japoneze.
Unul din cei mai importanti factori de poluarea mediului, il reprezinta noxele emise de autoturism, aproximativ un miliard de oameni din lumea intreaga conducand o masina. Chiar daca este unul din cei mai importanti factori de poluarea mediului, multi dintre cei care doresc sa isi achizitioneze un autovehicul, tin cont de acest factor. Si masinile electrice pot fi nocive, in cazul in care sursa de alimentare polueaza aerul, apa si solul.
Tinand cont de aceste criterii, Consiliul American pentru o Economie Eficienta din punct de vedere Energetic a publicat lista celor mai putin poluante autoturisme pentru anul 2014:
- Primul loc este ocupat de autoturismul electric, cu 2 locuri, de la Mercedes Benz, si anume Smart Electric Drive Convertible;
Poza 5
- Locul al doilea este atribuit modelului Toyota Prius C, un Hibrid dotat cu 2 motoare, unul pe motorina si unul electric, care pot functiona independent, dar si simultan;
Poza 4
- Pe locul al treilea a fost situat Nissan Leaf.
Acesta fiind podiumul, mai putem spune ca cei de la Toyota, pe langa locul doi pentru modelul Prius C, au mai beneficiat si de locul patru pentru Toyota Prius, iar Prius Plug-In Hibrid locul sapte. Pozitiile ramase au fost distribuite catre Honda Civic Hibrid (locul 5), Lexus CT 200h (locul 6), Mitsubishi Mirage (locul 8), Honda Civic Natural Gas (locul 9) si Honda Insight (locul 10).
Altfel nu se putea, daca stim care sunt cele mai putin poluante masini, trebuie neaparat sa cunoastem si lista cu cele mai putin "verzi" autoturisme ale anului 2014. Lista este dominanta de modelele sport si camionete, produse in special de companii auto din SUA si Europa:
- cel mai poluant model este camioneta Ram 2500;
Poza 3
- imediat dupa este modelul sport Bugatti Veyron;
Poza 1
- locul trei ii apartine vehiculului produs de Ford, E-150 Wagon FFV.
Poza 3
Lista poate fi completata cu un model Bentley, Mulsanne (locul 4), Mercedes Benz G63 AMG (locul 5), Mercedes Benz G550 (locul 6), Ford F-150 Rapton (locul 7), Ford Expediyion FFV/ Lincoln Navigator FFV (locul 8), Rolls Royce Drophead Coupe (locul 9) si Rolls Royce Phatom EWB (locul 10).

Claudia Enache

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu