miercuri, 16 aprilie 2014

Cum trebuie sa se comporte agentul de politie

Cum trebuie sa se comporte agentul de politie?
Dupa cum stim, aplicarea sanctiunilor contraventionale se face numai de catre "agentii constatatori". In momentul in care sunteti opriti in trafic, sau "tras pe dreapta", agentul de la Rutiera trebuie sa:
Poza 2
- vina in dreptul portierei soferului;
- sa salute;
- sa se prezinte;
- sa ceara pe un ton politicos documentele, si anume, actul de identitate, permisul de conducere, atestatul proferional - talonul masinii si asigurarea RCA;
                Toate actele trebuie prezentate in original, iar in cazul in care nu le aveti, puteti sa primiti un avertisment sau o amenda, dar agentul poate face verificarea prin statie in baza de date. Agentul  trebuie sa-i comunice soferului motivul opririi si abaterea comisa, si faptul ca trebuie sa ramana in masina pana la completarea actelor de constatare.
Poza 1
                La sfarsitul controlului, agentul trebuie sa returneze toate documentele, in cazul in care nu a retinut vreunul. Valabilitatea procesului verbal este data de data si locul unde a fost incheiat, numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator, datele voastre personale din actul de identitate, codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ,precum si descrierea faptei pentru care ati fost opriti, prin indicarea datei, orei si locului si descrierea imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite.
                Procesul verbal trebuie completat de catre "agentul constatator". Nu pot fi date amenzi radar folosind date transmise prin statie, uneori la km distanta, politistului care v-a oprit.
                In cazul in care nu semnati procesul verbal sau nu erati de fata cand s-a intocmit, se va considera ca ati luat la cunostinta de acesta cand ati primit prin Posta scrisoarea cu amenda, iar termenul de atacare in justitie incepe din ziua imediat urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu